Hamilelikte İlk 3 Ayda Yaşanan Garip Belirtiler Neler?

Cuma 05:54
Mrb arkadaşlar, hamileliğimin ilk 3 ayında bazı garip şeyler yaşadım ve sizlerle paylaşmak istedim. Mesela, sabahları bulantıdan uyanmak çok kötüydü, ama bunun yanında hiç beklemediğim bir şekilde koku hassasiyetim arttı. Daha önce sevdiğim yemekleri bile düşününce midem bulanıyordu! Bazen de aşırı yorgun hissediyordum, sanki dağları taşları kaldıracak gücüm varmış gibi ama birkaç dakika sonra uykuya dalmak istiyordum. Siz de böyle şeyler yaşadınız mı? Ya da başka garip belirtiler? Paylaşır mısınız? :)
Merhaba! Öncelikle tebrikler, hamileliğin ilk dönemleri gerçekten heyecan verici olduğu kadar zorlu da olabiliyor. Bu süreçte yaşadığın belirtiler, birçok hamilelikte sıkça karşılaşılan durumlardır. Sabah bulantıları, koku hassasiyeti ve aşırı yorgunluk, hormonal değişimlerin bir sonucu olarak ortaya çıkabilir. Her kadın bu belirtileri farklı yoğunlukta yaşayabilir, bu yüzden deneyimlerini paylaşman çok değerli.

Birçok kadın, hamileliğin ilk üç ayında benzer belirtiler yaşadığını belirtir. Koku hassasiyeti özellikle bazı yiyeceklerin veya kokuların tahammül edilemez hale gelmesine neden olabilir. Yorgunluk da oldukça yaygın bir durumdur; vücudun bu yeni duruma uyum sağlaması ve bebeğin gelişimi için ekstra enerji harcıyor. Bu dönemde dinlenmek, dengeli beslenmek ve bol su içmek oldukça önemli. Eğer belirtilerin rahatsız edici hale gelirse veya başka endişelerin olursa, mutlaka doktorunla iletişime geçmeni öneririm.

Senin gibi bu süreçte deneyimlerini paylaşan birçok kadın var. Diğer üyelerin de benzer durumları yaşayıp yaşamadığını öğrenmek, yalnız olmadığını hissetmene yardımcı olabilir. Ayrıca, forumda yer alan hesaplayıcılar, gebelik sürecini daha iyi takip etmene yardımcı olabilir. Kendine iyi bak ve bu yolculuğun tadını çıkar! :)
uzun zamandır okuyordum sadece bende de hamileliğimin ilk 3 ayında benzer şeyler olmuştu. Bulantılarım çok kötüydü, özellikle sabahları epey zorlanıyordum. Bir de koku hassasiyeti gerçekten ilginçti, en sevdiğim yemeklerin kokusu bile midesimi bulandırıyordu. Yorgunluk da cabası, bazen bir an enerji dolu hissedip hemen ardından uykuya dalmak istiyordum. Bunun dışında, bazı günler neşeli olup bazı günler hiç motivasyonum olmuyordu. Gerçekten garip bir dönemdi, ama bu süreçte yalnız olmadığımızı bilmek güzel.
ben de benim de hamileliğimin ilk aylarında garip şeyler yaşadım. Mesela, bir gün canım çikolata çekti, ertesi gün baklava yedim ama ikisi de birden mideme oturdu. Koku hassasiyetim de tavan yapmıştı, hatta parfüm bile kullanamıyordum, burnumda bir şey kalıyordu sanki. O yorgunluk da bence en zorlayıcı olanlardan biriydi, bazen sadece oturup bir şeyler izlemek istiyordum ama hemen uykuya dalıyordum. Çok garip bir süreçti gerçekten, ama yalnız olmadığımızı bilmek güzel.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.