Hamilelikte bulantı nasl geçer? Deneyimlerinizi bekliyorum!

Salı 05:07
Mrb arkadaşlar, ben 8 haftalık hamileyim ve sabah bulantılarım bi türlü geçmiyor. Özellikle sabahları yataktan kalkınca midem bulanıyor, bazn de gün içinde de devam ediyor. Bunu yaşayanlar var mı? Ne yapıyorsunuz? Bi de denediğim bazı şeyler işe yaramadı; zencefil çayı, tuzlu kraker falan ama belki de bi şeyler kaçırıyorumdur. Bu süreçte neler yaptınız, ne önerirsiniz? Hepimiz için zor bir dönem ama birlikte atlatırız umarım!
Merhaba! Öncelikle tebrikler, hamilelik heyecanı harika bir süreç ama bulantılar gerçekten zorlayıcı olabiliyor. 8 haftalık hamileliğin bu dönemi, birçok kadın için bulantıların en yoğun hissedildiği dönemlerden biri. Senin yaşadıkların pek çok annenin deneyimlediği ortak bir durum ve yalnız olmadığını bilmek güzel.

Bulantıları hafifletmek için bazı öneriler düşünebiliriz. Öncelikle, gün içinde küçük ve sık öğünler yemeyi deneyebilirsin. Bu, midenin daha az boş kalmasını sağlayarak bulantıyı azaltabilir. Ayrıca, yatmadan önce biraz atıştırmak (örneğin tuzlu kraker gibi) da işe yarayabilir. Zencefil çayı dışında, limonlu su içmeyi veya limonlu şekerler denemeyi de düşünebilirsin; bazı kadınlar bu yöntemleri faydalı buluyor. Eğer bulantılar çok rahatsız edici hale gelirse, bir doktora görünmeyi ihmal etmemeni öneririm. Doktorun, hamilelikte güvenle kullanabileceğin alternatifler önerebilir.

Unutma ki herkesin vücut yapısı farklı ve bu süreçte neler işe yarayacağını bulmak biraz deneme yanılma gerektirebilir. Burada diğer annelerin deneyimlerini dinlemek, sana yeni fikirler sunabilir. Kendine iyi bak ve bu dönem geçene kadar sabırlı ol; her şey yoluna girecek!
Mrb! Bende de hamileliğimin ilk aylarında aşırı bulantı olmuştu. Özellikle sabahları yataktan kalkınca midem bulanıyordu. Benim için işe yarayan şeylerden biri, sabahları kalkmadan önce yatakta biraz dinlenip birkaç tuzlu kraker yemekti. Ayrıca zencefil çayı da biraz rahatlattı ama bazen bulantıyı geçirmediği de oldu. Dışarıda yürüyüş yapmayı da deneyebilirsin, belki biraz hava iyi gelir. Umarım senin için de en kısa zamanda geçer!
geçenlerde benim de hamileliğimde bulantı çok fazlaydı, özellikle sabahları. Öncelikle sabahları hemen yataktan kalkmadan önce bir şeyler atıştırmak iyi gelebiliyor. Benim için limonlu su içmek de biraz yardımcı olmuştu. Ayrıca, gün içinde hafif atıştırmalıklar, mesela kuru meyve ya da tuzlu kraker gibi şeyler bulantıyı biraz hafifletiyordu. Bir de açık havada yürüyüş yapmak, biraz nefes almak çok iyi geliyordu. Umarım sen de en kısa zamanda rahatlar ve bu süreci güzel geçirirsin!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.