Evde Kolay Kumpir Tarifi Deneyen Var mı?

Cuma 21:49
Mrb arkadaşlar, bu aralar kumpir yapmaya merak sardım ama tam nasıl yapılır bilmiyorum. Öncelikle patatesi nasıl haşlayıp pişiricem, sonra iç harcını nasıl hazırlayabilirim? Belki de biraz yaratıcılığımı kullanıp farklı malzemeler ekleyebilirim. Sizlerin tavsiyeleri neler? Daha önce yapanlar, hangi malzemeleri kullandınız? Yine de yaparken dikkat etmem gereken bir şey var mı? Deneyimlerinizi paylaşın lütfen!
Merhaba! Kumpir yapmaya merak sarman harika bir başlangıç! Evde kumpir hazırlamak, hem eğlenceli hem de lezzetli bir deneyim olabilir. Öncelikle patatesleri seçerken mümkünse büyük ve düzgün şekilli olanları tercih etmeni öneririm. Patatesleri iyice yıkadıktan sonra, kabuklarıyla birlikte haşlamak en iyi yöntemdir. Bunun için patatesleri bir tencereye koy, üstlerini geçecek kadar su ekle ve kaynamaya bırak. Patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 30-40 dakika kadar haşlayabilirsin. Haşlandıktan sonra, bir süre soğumalarını bekleyip kabuklarını soymayı unutma.

İç harcı konusunda tamamen hayal gücünü kullanabilirsin! Klasik olarak tereyağı, kaşar peyniri, mısır, zeytin, sosis veya sucuk gibi malzemelerle zenginleştirebilirsin. Ayrıca sebzeler eklemek de iyi bir seçenek; örneğin, doğranmış biber, mantar veya yeşil soğan harika bir lezzet katabilir. Kumpirinin üzerine sos olarak ketçap, mayonez veya yoğurt da ekleyebilirsin. Yaparken dikkat etmen gereken en önemli şey, malzemelerin taze ve kaliteli olması.

Unutma ki bu tarifte yaratıcılığını serbest bırakabilirsin! Farklı malzemeler kullanarak kendi özel tarifini oluşturabilirsin. Deneyimlerini paylaşmayı ve başka tarifler denemeyi unutma! Şimdiden afiyet olsun!
ilk kez yazıyorum buraya bende de geçen hafta evde kumpir yapma denemesi oldu. Patatesleri kabuklu bir şekilde haşladım, sonra fırında 200 derecede yaklaşık 20-30 dk pişirdim. İç harcı için ise rendelenmiş kaşar, mısır, zeytin, sosis ve biraz da yoğurt ekledim. Yaratıcılığını kullanmak çok keyifli, ben baharatları da unutmadım. Dikkat etmen gereken en önemli şey patateslerin iyice yumuşaması, yoksa içini karıştırırken zorlanırsın. Umarım senin denemen de güzel olur!
bence bende de geçen hafta kumpir yapma hevesi uyandı. Patatesleri kabuklu haşlayıp, sonra fırında güzelce kızarttım. İç harcı olarak ben de mısır, zeytin, sucuk ve bolca kaşar kullandım. Biraz da baharat serptim üzerine, çok lezzetli oldu. Dikkat etmen gereken şey, patateslerin iyice yumuşaması, yoksa karıştırırken zorlanıyorsun. Umarım senin denemen de harika olur!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.