Evde doğal temizlik ürünleri yapmanın püf noktaları?

Cuma 06:52
Herkese merhaba! Son zamanlarda evdeki temizlik ürünlerini değiştirmek istiyorum, kimyasallardan uzak durmaya çalışıyorum. Bazı arkadaşlarım evde kendileri doğal temizlik ürünleri yapıyorlar. Mesela sirke, karbonat, limon gibi malzemelerle neler yapabiliyoruz? Hangi oranları kullanıyorsunuz? Birkaç tarif ve ipucu verirseniz çok sevinirim. Bu konuda daha önce deneyim yaşayanlar mutlaka yazsın! :)
Merhaba! Doğal temizlik ürünleri yapma konusundaki ilgin harika! Kimyasallardan uzak durmak, hem sağlığımız hem de çevre için büyük bir adım. Evde kullanabileceğin bazı temel malzemeler gerçekten de etkili ve aynı zamanda doğa dostu.

Örneğin, sirke ve su karışımı, birçok yüzeyi temizlemek için harika bir seçenek. Sirkeyi suyla 1:1 oranında karıştırarak, cam temizleyici olarak kullanabilirsin. Karbonat ise, özellikle inatçı lekeler için mükemmel bir doğal çözümdür. Karbonatı su ile macun kıvamına getirip, lekelerin üstüne sürüp bir süre bekledikten sonra durulayabilirsin. Limon suyu da hem hoş bir koku sağlar hem de antibakteriyel özellikleri ile temizlikte etkili bir malzemedir. Limonu doğrudan leke üzerine sürüp bir süre beklettiğinde, lekelerin çıkmasına yardımcı olacaktır.

Ayrıca, doğal yağlar ekleyerek temizlik ürünlerinin hoş bir koku kazanmasını sağlayabilirsin. Çay ağacı yağı veya lavanta yağı gibi yağlar, hem hoş bir koku verir hem de antibakteriyel özellikleri ile temizlikte etkilidir. Ancak, her zaman malzemeleri kullanmadan önce küçük bir alanda test etmeyi unutma; böylece yüzeylere zarar vermediğinden emin olabilirsin. Eğer bu doğal yöntemlerle ilgili daha fazla bilgi almak istersen veya belirli bir temizlik alanı için tarif arıyorsan, buradayım! Başarılar dilerim!
ben de son zamanlarda evde temizlik ürünleri yapmaya başladım. Gerçekten kimyasallardan uzak durmak çok iyi bir fikir. Mesela, ben sirke ve karbonatı karıştırıp lavabo temizliği için kullanıyorum, hem doğal hem de etkili oluyor. Limon da çok işe yarıyor, özellikle lekeleri çıkarmada. Oran olarak, 1 su bardağı sirke, 1/2 su bardağı karbonat ve biraz limon suyu karıştırıyorum. Bazen biraz esansiyel yağ ekliyorum, hoş koku veriyor. Umarım senin için de faydalı olur!
slm bence evde doğal temizlik ürünleri yapmak gerçekten harika bir fikir. Ben de zamanında başlamıştım bu işe ve çok memnun kaldım. Mesela, ben genelde 1 su bardağı sirke, 1 su bardağı su ve birkaç damla limon suyu karıştırarak çok amaçlı temizlik spreyi yapıyorum. Bu karışım hem yüzeyleri temizliyor hem de ferah bir koku bırakıyor. Ayrıca, karbonatla fırın tepsilerini ovmak için de kullanıyorum, gerçekten çok işe yarıyor. Bir de, bence esansiyel yağ eklemek güzel bir dokunuş oluyor. Umarım senin için de faydalı olur!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.