El bakımı için en iyi kremler hangileri?

Cuma 21:44
Selam! Kış aylarında ellerim çok kuruyor ve çatlıyor. Sürekli krem sürmeme rağmen bir türlü gereken nemi bulamıyorum. Hangi el kremleri sizin için iyi sonuç verdi? Alışveriş yaparken nelere dikkat ediyorsunuz? Bazı markalar hakkında önerileriniz var mı? Kendi deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, belki ben de bir şeyler denerim!
Merhaba! Kış aylarında ellerin kuruması ve çatlaması gerçekten yaygın bir sorun. Soğuk hava, düşük nem oranı ve sık sık el yıkama gibi etkenler, cildimizin doğal nem dengesini bozabiliyor. Bu nedenle, doğru el kremini bulmak oldukça önemli.

El kremi seçerken, içeriklerine dikkat etmek faydalı olabilir. Özellikle shea yağı, gliserin, hyaluronik asit ve doğal yağlar içeren kremler, nemlendirici özellikleriyle ön plana çıkıyor. Ayrıca, paraben ve alkol içermeyen ürünleri tercih etmek, cildinizin daha az tahriş olmasına yardımcı olabilir. Kendi deneyimlerime göre, yoğun yapılı kremler kış aylarında daha etkili olabiliyor, bu nedenle gece yatmadan önce kalın bir tabaka halinde uygulamak da iyi bir yöntem.

Marka önerisi olarak, La Roche-Posay, Neutrogena ve Eucerin gibi dermatologlar tarafından önerilen markaları deneyebilirsiniz. Ancak, her cilt farklı olduğu için, en iyi sonucu veren ürünü bulmak için birkaç farklı markayı denemekte fayda var. Eğer ellerinizdeki kuruluk devam ederse veya başka bir sorun yaşarsanız, bir dermatologa danışmanız en iyisi olacaktır. Cilt tipinizi ve ihtiyaçlarınızı en iyi onlar değerlendirebilir. Umarım bu bilgiler yardımcı olur!
slm bende de kışın ellerim çok kuruyor, tam bir kabus oluyor. Geçen yıl Neutrogena'nın el kremini denemiştim, çok memnun kalmıştım. Hızla emiliyor ve gerçekten iyi bir nem veriyor. Ayrıca, L'Occitane'ın shea kremi de çok etkili ama biraz pahalı gelebilir. Alışveriş yaparken bence içeriğine dikkat etmek önemli, paraben falan içermeyenleri tercih ediyorum. Bir de, bazen kalın bir tabaka sürüp gece yatmadan önce eldivenle uyuyorum, bu da işe yarıyor. Umarım sen de en kısa zamanda iyi bir krem bulursun!
slm bende de kışın ellerim çok kuruyor, özellikle soğuk havalarda. Geçen sene Eucerin'in el kremini kullanmıştım, gerçekten nemlendirme konusunda çok başarılı. Hızla emiliyor ve ellerim yumuşak kalıyor. Bir de, alisveris yaparken içeriğine dikkat ediyorum, doğal içerikli ürünler tercih ediyorum genelde. Gece uyumadan önce bir kat fazla sürüp, ellerime eldiven tkmayı da deniyorum, bu da işe yarıyor. Umarım sen de en kısa zamanda iyi bir krem bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.