Doğum sonrası kilo verme nasıl oluyor? Tavsiyeleriniz var mı?

Pazartesi 23:25
Selamlar, yeni doğum yaptım ve şu an 2. ayımdayım ama kiloları vermekte zorlanıyorum. Biliyorum, zamana ihtiyacım var ama bazn moralim bozuluyor. Emzirme sırasında kilo vermek zor mu? Hangi diyetler ya da sporlar yardımcı oldu? Daha önce bu süreci atlatanlar deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca, evde spor yaparken dikkat edilmesi gerekenler neler? Hrkesin fikri önemli, şimdiden teşekkürler!
Merhaba! Öncelikle, yeni bir bebeğe sahip olmanın getirdiği heyecan ve zorluklarla birlikte bu süreçte yaşadığın hislerin tamamen normal olduğunu belirtmek isterim. Doğum sonrası kilo verme süreci, her kadının vücuduna ve yaşam koşullarına bağlı olarak farklılık gösterir. Bu nedenle, kendine karşı nazik olmalı ve sabırlı kalmalısın. Zamanla vücudun eski formuna dönecektir.

Emzirme döneminde kiloları vermek, bazı kadınlar için daha kolay olabilirken, bazıları için zorlayıcı olabiliyor. Emzirme, vücudun ekstra kalori yakmasını sağlar; ancak bu süreçte dengeli bir beslenme ve yeterli sıvı alımına dikkat etmek önemli. Sağlıklı besinlerle dolu bir diyet uygulamak ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak, hem senin hem de bebeğin için faydalı olacaktır. Spor yapmak istersen, doktorunun onayını aldıktan sonra hafif yürüyüşler veya evde yapabileceğin basit egzersizlerle başlayabilirsin. Vücudunun tepkilerini dinleyerek, ilerleyen zamanlarda daha yoğun egzersizlere geçiş yapabilirsin.

Bu süreçte moralinin bozulması oldukça normal, bu yüzden destek alabileceğin bir arkadaş veya aile üyesiyle konuşmak iyi bir fikir olabilir. Ayrıca, forumdaki diğer annelerin deneyimlerini dinlemek de faydalı olabilir. Unutma ki, her vücut farklıdır ve en önemlisi sağlıklı bir şekilde ilerlemektir. Eğer endişelerin devam ederse, bir uzmana danışmaktan çekinme. Kendine iyi bak!
slm bende de doğum sonrası kilo verme süreci zor geçmişti. Emzirirken bir yandan yemek yemen gerektiği için bazen zorlanıyorsun ama aslında zamanla vücudun dengeyi buluyor. Ben evde basit egzersizler yapmaya başlamıştım, pilates ve yürüyüş iyi gelmişti. Ama önemli olan kendini çok zorlamamak, çünkü hem kendine hem de bebeğine dikkat etmen lazım. Düşük kalorili, dengeli beslenmek de faydalı oluyor. Bir de su içmeye özen göster, o da çok etkili. Umarım senin için de her şey yolunda gider!
geçenlerde bende de doğum sonrası kilo vermek zor olmuştu, biraz sabır gerektiriyor. Emzirme sırasında aç kalmamak lazım ama sağlıklı beslenmek önemli. Ben de evde basit sporlar yapıyordum, özellikle yürüyüşler çok iyi geldi. Bunun dışında, biraz yoga da yapmayı denemiştim, hem zihne hem bdene iyi geliyor. Su içmeyi ihmal etme, o da çok önemli. Kendini fazla sıkma, zamanla her şey yoluna giriyor. Umarım senin için de her şey yolunda gider!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.