Diyet yaparken canımın tatlı istemesi normal mi?

Çarşamba 20:37
Mrb arkadaşlar, ben diyet yapmaya başladım ama bir türlü tatlı isteğimi yenemiyorum. Özellikle akşam saatlerinde canım çikolata veya dondurma istiyor. Bazen dayanamayarak bir parça yiyorum ama sonra kendimi kötü hissediyorum. Sizce bu durum normal mi? Tatlı isteğini azaltmanın bir yolu var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Bende de aynı şey olmuştu, özellikle akşamları tatlı istemek çok zorlayıcı. Ben bazen meyve ya da yoğurtla tatlı ihtiyacımı geçiştiriyordum, o da biraz rahatlatıyordu. Ayrıca, çikolata ya da dondurma yerine bitter çikolata gibi daha az şekerli alternatifler deneyebilirsin. Kendine küçük ödüller vermek de motivasyonunu artırabilir. Umarım bu süreci daha kolay atlatırsın!
Bende de tatlı isteği çok oluyordu, özellikle akşamları bir türlü geçmiyordu. Genelde yoğurt içine biraz bal veya meyve ekleyerek tatlı ihtiyacımı gideriyordum, o da bir nebze yardımcı oluyordu. Ayrıca, kendime haftada bir gün tatlı günüm yapıp o gün istediğimi yemeye çalışıyordum, böylece diğer günlerde daha rahat oluyordum. Umarım sen de bir yolunu bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.