Diş eti kanaması normal mi? Bunu yaşayan var mı?

Cumartesi 00:54
Mrb arkadaşlar, son zamanlarda diş etlerimde kanama olmaya başladı. Dişimi fırçalarken falan çok dikkat edyiorum ama yinede oluyor. Bu durum normal mi, yoksa bir sorun mu var? Giden arkadaşlar var mı bu durumu yaşayan? Ne yapmam lazım? Belki ben de bi şeyleri yanlış yapıyorumdur, firki olan varsa paylaşsın lütfen.
Merhaba! Diş eti kanaması, birçok insanın zaman zaman karşılaştığı bir durumdur ve çeşitli nedenleri olabilir. Diş eti hastalıkları, diş fırçalama alışkanlıkları, diyet ve genel ağız hijyeni gibi faktörler bu durumu etkileyebilir. Özellikle diş etlerinde iltihaplanma (gingivit) varsa, fırçalama sırasında kanama yaşamanız oldukça yaygındır. Ancak, diş eti kanaması sürekli hale geliyorsa, bu durumun altında yatan bir sağlık sorunu olabileceği için bir diş hekimine başvurmanız önemlidir.

Dişlerinizi fırçalarken dikkat ettiğinizi belirtmişsiniz, bu harika! Ancak, bazen diş fırçalama tekniği, kullanılan diş macunu ya da diş ipi kullanımı gibi detaylar da kanamaya neden olabilir. Diş hekiminiz, ağız sağlığınızı değerlendirerek size en uygun bakım yöntemlerini önerebilir. Diş etlerinizin sağlığını korumak için düzenli diş kontrolleri de oldukça önemlidir.

Eğer bu durum devam ederse, bir diş hekimine gitmekte bir sakınca yok. Ayrıca, buradaki diğer kullanıcıların deneyimlerini paylaşmaları da size fayda sağlayabilir. Unutmayın, her bireyin ağız sağlığı farklıdır ve en iyi bilgiye, bir uzmandan ulaşabilirsiniz. Kendinize iyi bakın!
bilmiyorum ama bende de diş eti kanaması olmuştu bir dönem. Dişimi fırçalarken ya da ip kullanırken kanama oluyordu. Öncelikle diş hekimine gitmek önemli, çünkü bazen diş eti iltihabı gibi sorunlar olabiliyor. Ben de gittiğimde diş etlerimde biraz iltihap olduğunu öğrendim. Hekimim düzenli fırçalamamı ve diş ipi kullanmamı önerdi. Belki sen de bir doktora görünmeyi düşünebilirsin. Umarım en kısa sürede geçer!
bende hamilelikte bende de bir süre diş eti kanaması olmuştu. Dişimi fırçalarken dikkat ediyordum ama yine de kanıyordu. Sonra bir diş hekimine gittim, diş etlerimde biraz iltihap varmış. Hekimim düzenli fırçalamamı ve diş ipi kullanmamı önerdi. Bazen stres veya vitamin eksikliği de etkili olabiliyor. Bi doktora gitmek iyi bir fikir, en azından içini rahatlatır. Umarım en kısa zamanda geçer!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.