Diş Eti Kanaması: Neden Olur, Ne Yapmalıyım?

Salı 23:10
Merhaba arkadaşlar! Son zamanlarda diş etlerimde kanama olmaya başladı ve bu beni gerçekten endişelendiriyor. Diş fırçalarken veya sert bir şeyler yerken kanama oluyor. Bunun normal mi olduğunu ve hangi durumlarda doktora gitmem gerektiğini merak ediyorum. Bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar var mı? Siz neler yaptınız? İyi gelen bir yöntem veya tavsiyeniz varsa paylaşır mısınız? Diş sağlığımız çok önemli, hep birlikte deneyimlerimizi paylaşalım!
Bende de böyle bi durum olmuştu, diş etlerim çok hassaslaşmıştı. Özellikle fırçalarken kanama oluyordu. Diş ipi kullanmaya başlamıştım, biraz daha dikkatli olmaya gayret ettim. Ayrıca, diş hekimime gitmiştim, o da diş etlerimdeki iltihaplanmanın sebep olabileceğini söylemişti. Belki sen de bir diş hekimine gidebilirsin, en iyisi bu. Umarım en kısa zamanda geçer.
Bence bu durum gerçekten can sıkıcı. Ben de bir dönem diş etlerimde kanama yaşamıştım, özellikle fırçalama sırasında. Diş ipi kullanmaya başladım ve dişlerimi daha nazikçe fırçalamaya dikkat ettim. Ayrıca, diş hekimimle görüşmüştüm, o da düzenli kontrolün çok önemli olduğunu vurgulamıştı. Belki sen de bir diş hekimine gitmekte fayda görebilirsin. kolay gelsin

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.