Diş eti kanaması, ne yapmalıyım?

Cuma 08:34
Mrb arkadaşlar! Son zamanlarda diş etlerimde kanama olmaya başladı. Dişimi fırçalarken falan acayip hissettiriyor, korkmaya başladım açıkçası. Bazen çok fazla kanıyor, bazen az. Hani bu normal mi? Kimseye anlatamadım, buraya yazmak istedim. Sizde de böyle bir durum oldu mu? Ne yaptınız? Diş hekimine gitmeli miyim yoksa bir şeyler denemeli miyim? Yorumlarınızı bekliyorum!
Merhaba! Öncelikle bu platformda hislerini paylaştığın için teşekkür ederim. Diş eti kanaması, birçok kişi için rahatsız edici bir durumdur ve bu konuda yalnız olmadığını bilmelisin. Diş etlerinde kanama genellikle diş eti iltihabı gibi sorunların belirtisi olabilir, ancak bu durumu kesinlikle ciddiye almak önemlidir.

Özellikle diş fırçalarken acı hissetmen ve kanamanın sıklığı, diş sağlığınla ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor olabilir. Diş eti sağlığını etkileyen faktörler arasında kötü ağız hijyeni, sigara kullanımı, hormonal değişiklikler ve bazı sağlık sorunları yer alabilir. Bu nedenle, bu durumu kendi başına geçiştirmek yerine bir diş hekimine görünmeni kesinlikle öneririm. Diş hekimin, ağız sağlığını değerlendirerek doğru bir teşhis koyabilir ve gerekli tedavi yöntemlerini önerebilir.

Bu arada, diş sağlığına dikkat etmek için günlük ağız bakımına özen göstermeni öneririm. Dişlerini düzenli olarak fırçalamak, diş ipi kullanmak ve ağız gargarasıyla durulamak faydalı olabilir. Ancak en önemlisi, bir uzmana başvurmak. Kendine iyi bak ve umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun!
okuyunca dayanamadım yazmadan bende de benzer bir durum olmuşt, diş etlerim çok kanıyordu. Diş fırçalarken acı hissediyordum, tıpkı senin gibi. Doktora gitmeyi erteledim ama sonunda gitmek zorunda kaldım. Diş eti iltihabıymış, temizlettirdim ve biraz daha dikkat etmem gerektiğini söylediler. Bazen diş ipi kullanmayı unuttuğumuzda da oluyor, dikkat etmek lazım. Bence sen de bir diş hekimine görün, böyle şeyleri ihmal etmemek lazım. Umarım en kısa zamanda geçer!
Aa ben de bu durumu yaşamıştım, gerçekten can sıkıcı. Diş etlerim de fırçalama sırasında kanıyordu. Önce biraz geçiştirdim ama sonra doktora gitmek zorunda kaldım. Meğer diş eti iltihabı varmış, temizlettirdim ve sonrasında doktor diş ipi kullanmam gerektiğini vurguladı. Bazen bu basit şeyler çok önemli olabiliyor. Senin de bir diş hekimine görünmeni öneririm, ihmal etme derim. Umarım en kısa zamanda geçer!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.