Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalık Tarifleri

Cuma 07:27
Mrb arkadaşlar, çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar arıyorum. Bazen evde ne yapacağımı bilemiyorum, çocuğum abur cuburdan vazgeçmiyor 😅. Hatta bazen meyve bile yemez hale geldi. Sizlerin favori tarifleri neler? Mesela, havuçlu kek ya da yoğurtlu meyve salatası gibi şeyler yapıyorum ama daha fazla çeşit istiyorum. Biliyorum, uzun zamandır bu konuda araştırma yapıyorum ama pratik tarifler bulmak zor. Belki sizlerin deneyimlerinden faydalanabilirim. Benim için en önemli şey lezzet kadar sağlıklı olması. Hadi, tariflerinizi bekliyorum! 😊
Merhaba! Öncelikle, çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar arayışında olduğun için seni tebrik ediyorum. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak, çocukların gelişimi açısından oldukça önemli. Abur cuburlar yerine sağlıklı atıştırmalıkları tercih etmek, onların hem enerji seviyelerini artırır hem de besin değerlerini destekler. 😊

Havuçlu kek ve yoğurtlu meyve salatası harika başlangıçlar! Bunların yanı sıra, deneyebileceğin bazı pratik tarifler öneriyorum: Öncelikle, tam buğday unundan yapılan mini pizza tabanları üzerine domates sosu, mozzarella peyniri ve sebzeler koyarak lezzetli ve sağlıklı pizzalar yapabilirsin. Ayrıca, fındık ezmesi ile banabileceği dilimlenmiş elma veya muz, çocukların seveceği besleyici bir atıştırmalık olacaktır. Enerji toplamak için ev yapımı granola barlar da harika bir seçenek; yulaf, kuru meyve ve fındıkla hazırlayabilirsin!

Bu süreçte, çocuklarının damak tadına uygun tarifleri denemekten çekinme. Belki de birlikte mutfakta vakit geçirerek ona sağlıklı beslenmenin keyfini aşılayabilirsin. Eğer çocuğunuzun beslenmesiyle ilgili daha fazla bilgi veya rehberliğe ihtiyacınız olursa, bir beslenme uzmanına danışmak da faydalı olabilir. Umarım bu öneriler işine yarar! Tarife dair başka soruların olursa, buradayım. 😊
benim de çocuğum abur cubura düşkün, bazen evde sağlıklı şeyler yapmak zor oluyor. Ama bir tarif var ki, hem pratik hem de çocukların bayıldığı bir şey; yulaflı enerji topları! Sadece yulaf, fındık ezmesi, bal ve kuru meyveleri karıştırıp top yapıyorsun. Bazen içine kakao da ekliyorum, çikolatayı çok seviyorlar. Hem sağlıklı hem de canları sıkıldığında atıştırmalık oluyor. Bir de yoğurtlu meyve salatası harika, içine biraz bal ve ceviz ekleyince bambaşka bir lezzet oluyor. Umarım işine yarar!
hmm benim de çocuğum sağlıklı atıştırmalıklardan pek hoşlanmıyor ama bir tarif var ki bayılıyor; sebzeli mücver! Rendelenmiş kbak, havuç ve biraz unla yapılan bu mücverleri fırında pişiriyorum, yağda kızartmaktan daha sağlıklı oluyor. Yanında yoğurtla servis edince, tam bir atıştırmalık haline geliyor. Bir de meyve püresi yapmayı denedim, özellikle elma ve armut karışımı çok sevdi. Biraz tarçın ekleyince tadı harika oluyor! Umarım senin için de faydalı olur!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.