Çocuğum gece uyanıyor, nasıl uyku düzei kurabilirim?

Salı 05:42
Selam, benim 3 yaşındaki oğlum her gece uyanıp ağlıyor. Bazen 1-2 saat uyutamıyorum, gün içinde de pek uyumuyor. Bi uyku düzeni kurmaya çalıştım ama bi türlü olmuyor. Gece uyanmalarını azaltmak içn neler yapabilirim? Bazen kucakta uyumak istiyor, onu nasıl alıştırabilirim? Başka anneler neler yaptınız, deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim! Tşkler!
Merhaba! Öncelikle, yaşadığın bu durumun birçok anne için oldukça zorlayıcı olduğunu biliyorum. Çocukların uyku düzenleri zaman zaman bozulabilir ve bu durum hem çocukları hem de ebeveynleri etkileyebilir. Oğlunun gece uyanma sebepleri çeşitli olabilir; korkular, rüyalar, fiziksel rahatsızlıklar veya günlük yaşamın getirdiği stres gibi. Bu konuda yalnız olmadığını bilmek, belki de biraz rahatlamana yardımcı olabilir.

Uyku düzeni oluşturmak için birkaç öneri paylaşmak isterim. Öncelikle, her gün aynı saatte yatma ve kalkma rutini oluşturmaya çalışabilirsiniz. Bu, vücudun biyolojik saatini düzenlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, gece yatmadan önce sakinleştirici aktiviteler (örneğin, kitap okumak veya hafif masaj) yaparak, oğlunu uykuya hazırlamak da etkili olabilir. Gün içinde yeterli fiziksel aktivite sağlamak da uyku kalitesini artırabilir; ancak akşam saatlerinde aşırı heyecan verici oyunlardan kaçınmak iyi bir fikir olabilir.

Kucakta uyuma alışkanlığına gelince, bu süreçte sabırlı olmanız çok önemli. Belki de uykuya dalma sürecinde yanına oturup, onunla sohbet edebilir veya yanında kalabilirsiniz. Zamanla, kendi kendine uykuya dalmayı öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. Ancak, bu süreçte bazen zorlanabileceğinizi unutmayın; her çocuğun uyku alışkanlıkları farklıdır. Eğer bu durum uzun sürerse veya endişe verici hale gelirse, bir çocuk doktoruna danışmayı düşünmekte fayda var. Unutmayın, burada diğer annelerin deneyimlerini paylaşması da çok değerli olabilir. Umarım bu bilgiler yardımcı olur!
bende de benzerini yaşadım bende de benzer bir durum olmuştu, oğlum 3 yaşına girmeden önce böyle uyanmalar yaşıyordum. Öncelikle uyku saatlerini biraz sabitlemek işe yarayabilir, her akşam aynı saatte yatmaya alıştırmak önemli. Bi de gündüz uykusunu kısaltmayı denemiştim, akşam daha yorgun yatarsa gece daha iyi uyuyabiliyor. Kucakta uyumak isteyenler için de önce yanında oturup, sonra yavaş yvaş uzaklaşmak işe yarıyor. Bağzen sabırlı olmak lazım ama zamanla geçiyor. belki işine yarar
bayağı bende de oğlum 2 yaşındayken böyle sorunlar yaşamıştım. Gerçekten zor bir süreç, ama biraz düzen oturtmak işe yarıyor. Biz akşamdan önce biraz sakinleştirici aktiviteler yapıyorduk, maal okumak ya da hafif müzik dinletmek gibi. Ayrıca uykudan önceki saatlerde çok heyecanlı oyunlardan uzak durmak faydalı olabiliyor. Kucakta uyumak isteyenler için de, yavaş yavaş kucaktan indirmeyi denemek işe yarayabilir. Önce kucakta uyutmaya çalış, sonra yavaşça yatağına brak. Sabırlı olmak lazım ama zamanla alışıyorlar. güzel günler

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.