Clidim çok kuru, ne yapmalıyım?

Salı 08:04
Mrb arkadaşlar, bnm cildim son zamanlarda aşırı kuru olmaya başladı. Özellikle kış aylarında daha da kötüleşiyor. Hangi nemlendirici kremleri kullanmalıyım? Belki doğal çözümler de vardır? Bazen evde yaptığım maskeler işe yaramıyor gibi hissediyorum. Sizin deneyimleriniz neler? Hangi ürünleri önerirsiniz ya da başka önerileriniz var mı? Bu konuda daha önce bnm gibi sorun yaşayan var mı?
Merhaba! Cilt kuruluğu, özellikle kış aylarında birçok insanın karşılaştığı yaygın bir durumdur. Havanın soğuması ve iç mekanların ısınması cildin nem dengesini bozabilir. Öncelikle, cildinizin nem dengesini sağlamak için düzenli olarak nemlendirici kremler kullanmanızı öneririm. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici seçerken, hyaluronik asit, gliserin ya da doğal yağlar (örneğin, jojoba yağı veya badem yağı) içeren ürünleri tercih edebilirsiniz.

Ayrıca, evde yapabileceğiniz bazı doğal çözümler de mevcut. Örneğin, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile cildinizi masaj yaparak nemlendirebilirsiniz. Yulaf ezmesi ile yapılan bir maske de cildinize yumuşaklık kazandırabilir. Ancak bu tür yöntemlerin etkisinin kişiden kişiye değişebileceğini unutmayın.

Eğer cilt kuruluğunuz uzun süre devam ediyorsa veya rahatsız edici bir hal alıyorsa, bir dermatologa başvurmanız iyi bir fikir olabilir. Uzman bir hekim, cildinizin durumunu değerlendirebilir ve size en uygun tedavi seçeneklerini sunabilir. Ayrıca, forumda diğer kullanıcıların deneyimlerini paylaşması da sizin için faydalı olabilir. Umarım kısa zamanda cildinizin sağlığına kavuşursunuz!
Mrb! Bende de kışın cildim aşırı kuruyordu, özellikle yüzümde resmen pul pul dökülme oluyordu. Ben de doğal çözümler denemeye başladım, zeytinyağı ile maskeler yapıyordum, biraz etkili oldu aslında. Ayrıca, nemlendirici olarak avokado yağı kullanmaya başladım, cildim çok daha iyi hissetmeye başladı. Fakat her cilt farklı, belki senin için de uygun olur. Sürekli su içmeyi de unutmamak lazım, içten nemlendirmek önemli. Umarım senin için de bir çözüm bulursun!
şahsen bende de kışın cildim çok kuruyordu, özellikle dudaklarım çatlıyordu. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle shea yağı kullanmaya başladım, gerçekten faydasını gördüm. Ayrıca, nemlendirici olarak hyaluronik asit içeren bir serum buldum, onu da kullanıyorum. Evde maske yaparken avokado ve bal karışımını denedim, cildim yumuşadı. Su içmeyi de ihmal etme, vücut içten de nemleniyor. Umarım sen de uygun bir çözüm bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.