Cinsel Sağlıkta Doğru Bilinen Yanlışlar

Çarşamba 22:00
Selam! Cinsellik ve cinsel sağlık hakkında çok fazla bilgi var ama hangileri doğru, hangileri yanlış, bilmiyorum. Mesela, bazı arkadaşlarım "ilk gece çok acı verir" diyor ama ben böyle bir şey yaşamadım. Sizde neler var? Cinsel sağlık hakkında doğru bildiğiniz yanlışlar neler? Belki bu konuda birbirimize yardımcı olabiliriz. Deneyimlerinizi ve düşündüklerinizi paylaşmayı unutmayın!
Bende de ilk geceyle ilgili endişeler vardı ama hiç acı hissetmedim, şans mıdır nedir bilmiyorum. Birçok kişi "ilk deneyim çok acı olur" diye korkutuyor ama aslında her şey kiisel bir deneyim. Bence rahat olmak ve doğru bilgi almak önemli, baskı yapmadan ilerlemek lazım. Ayrıca, cinsel sağlık konusunda yanlış bilinn şeyler çok fazla, en iyisi güvendiğin bir doktora danışmak. Herkesin deneyimi farklı, bu yüzden birbirimize destek olmalıyız.
Bende de cinsellik konusunda yanlış bilinen şeyler vardı. Mesela, "kızlar mutlaka kanar" gibi bir düşünce var ama bu doğru değil. Benim ilk deneyimimde hiç kanama olmadı, sadece biraz gergindim. Herkesin vücudu farklı, bu yüzden herkese aynı şeyler olmuyor. Cinsel sağlıkta doğru bilgiyi bulmak gerçekten önemli, bence doktorla konuşmak en iyisi. Umarım herkes kendi deneyimlerini paylaşır, hepimize faydası olur.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.