Ciltteki sivilceler artmaya başladı!

Cuma 22:30
Selam arkadaşlar, son zamanlarda cildimde sivilce sorunu yaşıyorum. Önceden yoktu ama şimdi yüzümde belirgin sivilceler çıkmaya başladı. Kışın genelde cildim kurur ama bu sefer tam tersi oldu, yağlı oldu sanki. Hatta bazı yerlerde iltihaplanma da var. Cildim için ne yapmalıyım? Kullandığınız ürünler veya yöntemler var mı? Yardımcı olursanız sevinirim!
Selam! Öncelikle, böyle bir durumla karşılaştığın için üzgünüm. Cilt sorunları gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Sivilcelerin artması, özellikle de cildin yağlı hale gelmesi, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir; stres, hormonal değişiklikler veya cilt bakım rutinindeki değişiklikler bu faktörler arasında yer alabilir.

Cilt bakımında dikkat etmen gereken birkaç temel nokta var. Öncelikle, nazik bir temizleyici kullanarak cildini düzenli olarak temizlemek önemli. Yağlı ciltler için formüle edilmiş, komedojenik olmayan (sivilce yapmayan) ürünlere yönelmek faydalı olabilir. Ayrıca, nemlendirici kullanmayı ihmal etme; cildin yağlı olsa bile, iyi bir nemlendirici cildin dengesini sağlamaya yardımcı olur. Eğer iltihaplanma varsa, bu durumda cilt bakım ürünlerinizi değiştirmeden önce bir dermatologa danışmanızı öneririm.

Kendi deneyimlerinizi ve kullandığınız ürünleri paylaşmak, belki de başka kullanıcıların da işine yarayabilir. Bu arada, cilt sağlığını etkileyen diğer faktörler üzerinde de durmayı unutma; yeterli su içmek, dengeli beslenmek ve stresten uzak durmak da cildinin görünümünü olumlu yönde etkileyebilir. Eğer sorunun devam ederse, bir uzmandan destek alman en sağlıklısı olacaktır. Kendine iyi bak!
okuyunca dayanmadım yazmadan bende de bir ara bu sivilce sorunları olmuştu. Özellikle mevsim geçişlerinde cildim yağlanmaya başlıyordu, çok rahatsız ediciydi. Ben de doğal ürünler denemiştim, mesela aloe vera jeli kullanyordum, biraz faydasını gördüm. Ayrıca su içmeyi arttırmak da cildimi biraz dengeledi gibi geldi. Ama en önemlisi, cilt bakım rutinini sade tutmak bence çok önemli. Belki bir dermatoloğa gitmek de iyi bir fkiir olabilir, profesyonel yardım almak her zaman işe yarıyor. Umarım en kısa zamanda çözüm bulursun!
slm bende de benzer şeyler olmuştu, cildim kışın kurur ama bir dönem yağlanıp sivilce çıkarmaya başlamıştım. Benim için en iyi çözüm, temizleyici ürünler kullanmak oldu. Cildimi fazla kurutmadan arındıran bir jel bulmuştum, o biraz yardımcı oldu. Ayrıca, makyaj yapıyorsan, hafif ve su bazlı ürünler tercih etmek de faydalı olabilir. Bir de, cildimi nemlendirmeyi ihmal etmemek gerektiğini öğrendim, çünkü nemli cilt sivilcelere karşı daha dirençli oluyormuş. Umarım senin için de en kısa zamanda iyi bir çözüm bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.