Cilt bakım rutinimde neleri değiştirmeliyim?

Cuma 06:39
Selam, arkadaşlar! Cilt bakım rutinimle ilgili kafam karışık ve yardımınıza ihtiyacım var. Şu an gündüzleri nemlendirici ve güneş kremi kullanıyorum, akşamları ise sadece temizleyici ile yıkanıyorum. Ama cildim bazen çok kuru, bazen de yağlı hissediyorum. Belki de yanlış ürünler kullanıyorum.

Sizce cilt tipime uygun hangi ürünleri denemeliyim? Yoksa rutinimi tamamen değiştirmeli miyim? Yani, serum veya tonik eklemeli miyim? Deneyimlerinizi paylaşmanız çok iyi olur. Bu arada, bazen cildim hassaslaşıyor, bununla ilgili tavsiyeleriniz var mı? Teşekkürler!
Merhaba! Cilt bakım rutininizle ilgili yaşadığınız karışıklık oldukça yaygın bir durum ve bu konuda doğru adımlar atmak önemli. Öncelikle, cildinizin hem kuru hem de yağlı hissetmesi, karma bir cilt tipine sahip olduğunuzu gösterebilir. Bu durumda, cilt tipinize uygun ürünler seçmek oldukça önemli.

Gündüzleri kullanmakta olduğunuz nemlendirici ve güneş kremi harika bir başlangıç! Ancak akşamları sadece temizleyici kullanmanız, cildinizin ihtiyaç duyduğu diğer besleyici ve onarıcı ürünleri almasını engelleyebilir. Bir serum veya tonik eklemek, cildinizin nem dengesini sağlamaya ve görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Örneğin, hyalüronik asit içeren nemlendirici bir serum, cildinizin nemlenmesine yardımcı olabilirken, tonik olarak da alkol içermeyen, yatıştırıcı özellikte bir ürün tercih edebilirsiniz. Cildiniz hassaslaştığında ise, parfüm ve alkol içermeyen, hipoalerjenik ürünleri tercih etmek faydalı olabilir.

Son olarak, cilt bakım ürünlerini değiştirirken, yeni ürünleri yavaşça ve birer birer denemeniz, cildinizin nasıl tepki verdiğini daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Eğer cildinizde herhangi bir rahatsızlık ya da belirgin bir sorun yaşıyorsanız, bir dermatoloğa danışmayı unutmayın. Ayrıca, forumda bulunan cilt tipinize yönelik hesaplayıcıları kullanarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kendi deneyimlerinizi ve bu süreçte öğrendiklerinizi paylaşmayı unutmayın! Umarım bu bilgiler faydalı olur.
bende de cilt bakımıyla ilgili sıkıntılar olmuştu. Gündüzleri nemlendirici ve güneş kremi iyi ama akşamları biraz daha kapsamlı bir rutin yapman faydalı olabilir. Ben de serum eklemeyi denemiştim, cildim daha canlı görünmeye başladı. Eğer cildin hassaslaşırsa, parfümsüz ve hipoalerjenik ürünler tercih etmeni öneririm. Tonik de ekleyebilirsin ama alkol içermediğine dikkat et. Yani, bence rutininde biraz değişiklik yapman iyi olur. yazarsanız sevinirim
şahsen bende de cilt bakımı konusunda benzer sorunlar oluyordu. Gündüz nemlendirici ve güneş kremi iyi ama akşamları birz daha ürün eklemek faydalı olabilir. Ben de ilk başta sadece temizleyici kullanıyordum ama sonradan serum ve tonik ekledim. Cildim daha dengeli hale geldi. Hassaslaşma meselesine gelince, yine parfümsüz ürünler kullanmayı deneyebilirsin. Yani, bence rutinini biraz daha zenginleştirmen iyi olur. Umarım işine yarar!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.