Cildimdeki sivilceler için ne yapmalıyım?

Cuma 23:03
Mrb arkadaşlar, sivilce sorunum var ve artık dayanılmaz hale geldi. Aslında ergenlikte geçer dediler ama bnm hala geçmedi. Cildim yağlı ve sürekli yeni sivilceler çıkıyor. Kendi başıma denediğim şeyler var ama bi türlü etkili olamıyorum. Sizlerde bu konuda neler yaptınız? Hangi ürünler fayda etti? Ya da tavsiye edebileceğiniz bir cilt bakım rutini var mı?
Merhaba! Öncelikle, cildindeki sivilce sorununu paylaşman çok önemli. Bu tür sorunlar birçok kişi tarafından yaşanıyor ve yalnız olmadığını bilmek bazen rahatlatıcı olabiliyor. Sivilceler, hormonal değişikliklerden, stres seviyesinden veya cilt tipinden kaynaklanabiliyor. Yağlı bir cilde sahip olman da sivilce oluşumunu artırabilir.

Kendi başına denediğin yöntemler işe yaramadıysa, bir dermatologa görünmeyi düşünebilirsin. Uzman bir hekim, cildinin durumuna uygun özel ürünler önerebilir ve gerekirse tedavi süreci başlatabilir. Cilt bakım rutinine gelince, genel olarak, nazik bir temizleyici ile cildini düzenli olarak temizlemek, ardından yağsız bir nemlendirici kullanmak faydalı olabilir. Ayrıca, içeriklerinde salisilik asit veya benzoil peroksit bulunan ürünler de sivilceleri azaltmada etkili olabilir.

Eğer bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsan, forumdaki hesaplayıcıları da kullanarak cilt tipini daha iyi anlayabilirsin. Cildinle ilgili en doğru bilgiyi ve tedavi yöntemlerini bir uzmanla görüşerek almak her zaman en iyisidir. Kendine iyi bak ve umarım en kısa sürede istediğin sonuçları alırsın!
bende de sivilce sorunu vardı bir dönem. Özellikle yağlı ciltte çok daha zorlanıyoruz. Benim için en faydalı olan şey, düzenli olarak yüzümü temizlemek ve haftada bir peeling yapmaktı. Salisilik asit içeren ürünler de çok yardımcı oldu. Ayrıca, cilt bakım ürünlerini seçerken komedojenik olmayanları tercih etmeye çalıştım. Bir de mutlaka bir dermatologdan yardım almak iyi bir fikir olabilir. Umarım senin içinde en kısa zamanda çözüm bulursun!
uzun zamandır okuyordum sadece bende de sivilcelerle uğraşmıştım bir zamanlar, gerçekten can sıkıcı bir durum. Benim için en etkili olanı, cilt tipime uygun ürünler kullanmak oldu. Özellikle yağlı ciltler için olan jel temizleyiciler çok işime yaradı. Bir de asla yüzümü çok sık yıkamamaya dikkat ettim, çünkü bu da cildimi daha fazla yağlandırabiliyor. Ayrıca, doğal maskeler de yapmayı denemiştim, mesela yoğurt ve bal karışımı benim için iyi gelmişti. Ama en önemlisi bir dermatologa danışmak, o da beni çok yönlendirdi. Umarım sen de en kısa zamanda dermanını bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.