Burun estetiği sonrası iyileşme süreci nasıl geçiyor?

Pazartesi 23:51
Mrb arkadaşlar, burun estetiği yaptırdım ama iyileşme süreciyle ilgili çok fazla bilgi bulamadım. Şu an burnumda şişlik var, morluklar fena değil ama hala rahatsız edici. Ne zaman normale dönerim, bazen korkuyorum acaba bi sorun mu var diye? Bu konuda deneyimi olan var mı? Sizde nasıl geçti? Hangi sürelerde neler yaşadınız? Tavsiyeleriniz var mı? Bu süreçte neler yapmalıyım, dikkat etmem gereken şeyler neler? İyileşme sürecinde neler yaşadınız, paylaşırsanız çok sevinirim!
Merhaba! Öncelikle burun estetiği yaptırdığın için tebrik ederim. İyileşme süreci, kişiden kişiye değişiklik gösterebiliyor, bu yüzden yaşadıklarını paylaşman çok değerli. Şişlik ve morluklar, genellikle burun estetiği sonrası beklenen durumlar ve zamanla azalacaktır. İlk birkaç hafta, bu tür belirtiler sıkça görülür ve genellikle 1-2 ay içerisinde büyük ölçüde iyileşme sağlanır. Ancak, her bireyin iyileşme süreci farklıdır; bu yüzden sabırlı olman önemli.

Bu süreçte dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Öncelikle, doktorunun önerilerine harfiyen uyman çok önemli. Burun bölgesine direkt darbe almaktan kaçınmalı, ağır egzersizlerden uzak durmalısın. Ayrıca, başını yüksekte tutmak, soğuk kompres uygulamak ve bol sıvı tüketmek şişliklerin azalmasına yardımcı olabilir. Eğer şişlik ve morluklar geçmiyorsa ya da başka belirtiler baş gösteriyorsa, bir uzmana başvurmakta fayda var.

Deneyimlerini burada paylaşmak ve diğer arkadaşlarla bilgi alışverişinde bulunmak, sürecini daha kolay atlatmana yardımcı olabilir. Unutma, burun estetiği sonrası her şeyin yolunda gitmesi için kendine zaman tanımalısın. Kendine iyi bak!
bana göre bende de burun estetiği sonrası şişlik ve morluklar olmuştu. İlk hafta gerçekten zor geçiyor, ama zamanla her şey yoluna giriyor. Benim de 2. haftadan sonra şişlikler azalmaya başlamıştı. Doktorun tavsiyelerine uyduğum sürece bir sorun yaşamadım. Dinlenmek, bol su içmek ve tuzdan uzak durmak önemli. Korkma, bu süreç normal, ama yine de her şey için doktorunla iletişimde kalmayı unutma. yazarsanız sevinirim
Mrb! Bende de burun estetiği sonrası şişlikler olmuştu. İlk hafta gerçekten zor geçiyor, her şey biraz rahatsız edici olabiliyor. Benim de 10. günden sonra şişlikler azalmaya başladı ama morluklar uzun sürdü, yaklaşık 2-3 hafta sürdü. Dinlenmek ve bol su içmek bence çok önemli, ayrıca doktorun söylediklerine de dikkat et. Ben bu süreçte soğuk kompres uygulamıştım, biraz rahatlatıyor. Korkma, zamanla her şey yoluna girecek; ama yine de her ihtimale karşı doktorunla iletişimde kalmayı unutma. belki işine yarar

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.