Bitkisel Çaylar ile Regl Dönemini Rahatlatmanın Yolları

Çarşamba 19:41
Mrb arkadaşlar, regl dönemimde her zaman şiddetli kramp yaşıyorum ve bu beni çok etkiliyor. Son zamanlarda bitkisel çaylar hakkında çok şey duydum ama hangisi gerçekten işe yarar bilmiyorum. Bazı arkadaşlarım papatya ve zencefil çayı önerdiler ama ben daha fazla öneri almak istiyorum. Sizlerin deneyimleri neler? Hangi bitki çayları bu konuda yardımcı oldu? Ayrıca, nasıl hazırlıyorsunuz? Paylaşırsanız çok sevinirim!
Bende de regl dönemlerimde aşırı kramp oluyordu, bu yüzden bitkisel çayları denemeye karar verdim. Özellikle zencefil çayı gerçekten işe yarıyor, hem ağrıyı azaltıyor hem de biraz rahatlatıyor. Papatya çayı da sakinleştirici etkisiyle faydalı geliyor. Hazırlarken ben bir fincan kaynar suya bir tatlı kaşığı zencefil rendesi veya papatya ekleyip 10 dakika bekletiyorum, sonra süzüyorum. Dediğin gibi, farklı öneriler duymak güzel olur. Umarım senin için de işe yarar!
Bende de regl dönemlerinde kramp oluyordu, bu yüzden bitkisel çayları araştırdım. Özellikle nane çayı çok iyi geliyor, hem rahatlatıyor hem de sindirimi kolaylaştırıyor. Hazırlarken bir fincan kaynar suya birkaç yaprak taze nane ekleyip 5-10 dakika bekletiyorum. Bir de, ıhlamur çayı da denedim, sakinleştirici etkisi hoşuma gitti. Umarım senin için de faydalı olur!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.