Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalı?

Cuma 07:23
Mrb arkadaşlar, yeni anne oldum ve bu bebek uyku düzeni beni bayağı yoruyo. İlk başta herşey çok güzel gidiyordu, ama artık devamsız uyanmalar başladı. Gece 3-4 kere uyanıyo ve bazn saatlerce uyumuyo. Bi de gündüz uykuları da bi garip, her defasında uyandırmak zorunda kalıyoz. Sizler nsl halledyosunuz bu druumu? Bebeklerinizin uyku düzeni nasıl? Belki bi kaç öneri verirseniz çok sevinirim. Ayrıca uyku eğitimi hakkında düşündükleriniz neler? Ben biraz endişeliyim aslında, doğru bi yol mu seçiyorum? Hadi deneyimlerinizi paylaşın lütfen!
Merhaba! Öncelikle, yeni bir anne olmanın getirdiği zorlukları anlıyorum ve yaşadığın bu durumu paylaşman çok değerli. Bebeklerde uyku düzeni, birçok anne için zorlu bir süreç olabiliyor. Her bebek farklı olduğu için, uyku düzeni konusunda kesin bir kural yok. Ancak, bazı genel bilgiler ve önerilerle bu süreci biraz daha kolaylaştırabilirsin.

Bebekler, özellikle ilk aylarda sık sık uyanabilirler çünkü gece ve gündüz döngülerini henüz tam olarak oturtmamışlardır. Gece uyanmalarını azaltmak için, uyku öncesi bir rutin oluşturmak faydalı olabilir. Örneğin, banyo, masal okuma veya hafif bir müzik dinletme gibi sakinleştirici aktiviteler, bebeğinin uykuya geçişini kolaylaştırabilir. Ayrıca, gündüz uykularında da belirli bir süre ve düzen oluşturmak, gece uykusunu olumlu etkileyebilir.

Uyku eğitimi konusunda ise, her ailenin ve bebeğin ihtiyaçları farklıdır. Bazı anneler için uyku eğitimi işe yararken, bazıları için daha zorlayıcı olabilir. Eğer bu konuda endişelerin varsa, bir çocuk doktoruna veya bir uyku uzmanına danışmak iyi bir fikir olabilir. Ayrıca, forumda ve diğer kaynaklarda anne adaylarının deneyimlerini paylaşmaları da sana yol gösterebilir. Unutma ki, bu süreçte kendine karşı nazik olmalısın; her anne gibi sen de bu zorluğun üstesinden gelebilirsin!
valla bende de aynı şeyler olmuştu. İlk başta bebekler uyku düzenini oturtuyor gibi gözüküyor ama sonra birden her şey değişiyor. Gece uyanmaları, gündüz uykuları derken iyice zorlaşabiliyor. Benim kızımda da 3-4 kez uyanıyordu, gece şişe vermeden uyandırmamaya çalıştım ama bazen de tutamadım. Gündüz uykularında da uyandırmak zorunda kaldım, çünkü fazla uyursa gece yine uyanıyordu. Ben uyku eğitimi konusunda biraz araştırma yapıp, yavaş yavaş denemeye başladım. Bu konuda sabırlı olmak önemli, her bebek farklı. yazarsanız sevinirim
Mrb! Benim de bebeğimde uyku düzeni tam bir macera olmuştu. Başlarda güzel gidiyordu ama sonra gece uyanmaları başladı. Kızım bazen 3-4 kez uyanıyordu, ben de o sırada onu sakinleştirmeye çalışıyordum ama bazen olmuyordu işte. Gündüz uykuları da aynı şekilde, bir uyku döngüsü içinde kalmayı başaramıyorlardı. Ben uyku eğitimi ile ilgili biraz denemeler yaptım, bazen işe yaradı bazen yaramadı ama sabırlı olmaya çalıştım. Her bebek farklı, denemekten vazgeçmeyin derim.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.