Bebeklerde gaz sancısı ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

Çarşamba 19:34
Mrb arkadaşlar, benim bebeğim henüz 3 aylık ve gaz sancısı yüzünden çok zorlanıyoruz. Her akşam saat 18:00 gibi başlıyor bu sancılar, resmen kıvranıyor. Şimdiye kadar neler denedim; masaj, gaz damlası, ılık banyolar ama çok da etkili olmuyor gibi. Bazı arkadaşlar gazlı mamalar kullanmamı önerdi ama ben doğal beslenmek istiyorum. Sizler bu konuda neler yaptınız? Duyduğum kadarıyla bazı bebeklerde bu sancılar daha az oluyormuş, acaba bu doğal bir şey mi? Deneyimleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim! :)
Bence gaz sancıları gerçekten zor bir süreç. Bende de o dönemlerde benzer şeyler yaşamıştım. Bebeğimde de akşam saatlerinde başlamıştı bu sancılar. Ben masaj ve ılık banyolar dışında, bazen sıcak havluyla karnını sarmayı deniyordum, biraz rahatlıyordu gibi geliyordu. Hatta bir arkadaşım, bebeğini süekli dik tutmanın da faydalı olduğunu söylemişti, ben de denedim. Doğal beslenmek istemen çok güzel, ama gazlı mamalar bazen işe yarayabiliyor. Umarım en kısa zamanda geçer bu sancılar!
Bende de benzer zorluklar yaşadım. Bebeğim 4 aylıkken akşamları gaz sancıları yüzünden resmen kıvrandı. Ben de masaj, ılık banyo gibi şeyler denedim ama pek işe yaramadı. Sonra bir arkadaşımın tavsiyesiyle, bebekteki gazın çıkması için karnını nazikçe yukarıya doğru itmek işe yaradı. Ayrıca, biraz dik tutmak da iyi geldi gibi hissettim. Doğal beslenme bence harika bir seçim, ama gazlı mamalar da bazı bebekler için faydalı olabiliyor. Umarım en kısa zamanda geçer bu sancılar!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.