Bebeğime ne yedirmeliyim, ek gıdaya geçerken dikkat edilmesi gerekenler?

Salı 23:47
Selam arkadaşlar! Bebeğim artık 5 aylık ve ek gıdaya geçmek için heyecanlanıyorum ama bir o kadar da endişeliyim. Hangi gıdalardan başlamalıyım, hangi gıdaları ne zaman vermeliyim? Daha önce bu aşamadan geçmiş annelerin deneyimlerine ihtiyacım var. Bazı arkadaşlarım sebze püresi, bazıları meyve püresi öneriyor. Sizler neyi denediniz, bebeğiniz hangi gıdalara daha iyi yanıt verdi? Tavsiyeleriniz benim için çok değerli, lütfen paylaşın!
Merhaba! Ben de bebeğim 6 aylıkken ek gıdaya geçmiştim ve ilk olarak sebze püresi vermiştim. Havuç ve kabakla başlamıştım, çok da sevmişti. Sonra biraz meyve püresi ekledim, elma ve armut güzel gitmişti. Bence en önemlisi, her yeni gıda denediğinde 3-4 gün beklemek, böylece alerjik bir reaksiyon olursa hemen fark edebilirsin. Senin de bebeğin için en uygun olanı bulacağına eminim, bol şans!
Merhaba! Benim bebeğim de 5 aylıkken ek gıdaya geçiş yapmıştım. İlk olarak havuç ve patates püresi vermiştim, çok hoşuna gitmişti. Sonra elma püresi denedim, o da harika oldu. Bence yeni gıdaları tanıtırken sabırlı olmak önemli, bazen biraz zaman alabiliyor alışması. Alerji durumuna dikkat etmek için de dediğin gibi her gıda için birkaç gün beklemek iyi bir fikir. Umarım senin bebeğin de severek yer!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.