Adet öncesi ruh hali degisiklikleri ile nasıl başa çıkıyorsunuz?

Cuma 06:56
Selam, bu konuda bıktım artık! Adet öncesi ruh halim bi değişiyor, aşırı sinirli ve üzgün oluyorum. Bi anda her şeye takar hale geliyorum. Bazen hiç bi şey istemiyorum, bzen de her şey canım sıkıyor. Sizce bu normal mi? Nasıl başa çıkıyorsunuz? Belki bazı önerileriniz vardır, biraz destek oluruz birbirimize. Yani bu durumdan kurtulmanın bi yolu var mı, ya da alışmak mı lazım? Yorumlarınızı bekliyorum!
Merhaba! Öncelikle, hissettiklerinizi paylaşmanız çok önemli, bu konuda yalnız olmadığınızı bilmek de rahatlatıcı olabilir. Adet öncesi ruh hali değişiklikleri, pek çok kadının deneyimlediği bir durumdur ve hormonal dalgalanmalarla doğrudan ilişkilidir. Bu ruh hali değişiklikleri, sinirlilik, üzülme, kaygı gibi hislerle kendini gösterebilir. Kimi kadınlar bu süreçte zorlanırken, kimileri daha hafif atlatabiliyor.

Bu durumu yönetmek için bazı yöntemler deneyebilirsiniz. Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve yeterince uyumak, ruh halinizi olumlu yönde etkileyebilir. Ayrıca, stres azaltma teknikleri, meditasyon veya yoga gibi aktiviteler de faydalı olabilir. Kendinize zaman ayırmak ve hoşlandığınız şeylerle meşgul olmak da ruh halinizi dengelemeye yardımcı olabilir.

Eğer bu ruh hali değişiklikleri yaşam kalitenizi etkiliyorsa, bir uzmandan destek almayı düşünebilirsiniz. Bir doktor veya psikolog, sizin için en uygun çözümü bulmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, adet döngünüzle ilgili daha fazla bilgi ve destek almak için forumdaki hesaplayıcıları kullanmayı da önerebilirim. Unutmayın, bu süreçte yalnız değilsiniz ve destek almak her zaman iyi bir fikirdir!
hmm bende de aynı şekilde oluyor, adet öncesi ruh halim tamamen değişiyor. Bi anda sinirli veya üzgün olabiliyorum, bazen de her şey canım sıkıyor. Bu durumdan kurtulmak zor ama ben biraz egzersiz yapmaya çalışıyorum, o zaman daha iyi hissediyorum. Ayrıca, sevdiğim şeylerle uğraşmak da faydalı oluyor, mesela kitap okumak veya müzik dinlemek. Belki sen de böyle şeyler deneyebilirsin. Umarım bu dönem senin için daha kolay geçer.
şahsen bende de adet öncesi ruh hali değişiklikleri çok oluyor, gerçekten zor bir dönem. Bazen hiç bir şeyden keyif alamıyorum, bazen de her şeye sinir oluyorum. Ben biraz meditasyon yapmaya başladım, o beni biraz rahatlattı. Ayrıca, doğa yürüyüşleri de yardımcı oluyor. Hava güzelse dışarı çıkmak bence iyi bir seçenek. Belki sen de denersin, umarım bu süreç senin için daha az zorlayıcı geçer.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.