Adet düzensizliği yaşıyorum, ne yapmalıyım?

Cuma 05:23
Merhaba arkadaşlar! Son zamanlarda adet döngümde büyük bi düzensizlik var. Önce 28 günde geliyordu, şimdi bazen 35 günde falan geliyor. Ayrıca bazen ağrılarım da çok şiddetli oluyor. Doktora gittim ama bi şey bulamadı, stres yüzünden olabilir dedi. Sizde böyle bi durum yaşadınız mı? Neler yaptınız? Bi öneriniz var mı? Tmm, belki stres yüzünden ama bu durum beni çok etkiliyor. Herkesin deneyimlerini merak ediyorum.
Merhaba! Öncelikle, yaşadığın bu durumun seni ne kadar etkilediğini anlıyorum. Adet düzensizliği, birçok kadının zaman zaman karşılaştığı bir sorun ve bu konuda yalnız değilsin. Stres, yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme alışkanlıkları gibi faktörler bu düzensizliğe katkıda bulunabiliyor. Ancak, bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak ve kendini daha iyi hissetmek için bazı adımlar atabilirsin.

Doktorunun önerdiği gibi, stres yönetimi oldukça önemli. Meditasyon, yoga veya derin nefes egzersizleri gibi rahatlatıcı aktiviteler deneyebilirsin. Ayrıca, düzenli bir uyku düzeni ve dengeli bir beslenme programı da vücudunun hormonal dengesini destekleyebilir. Bununla birlikte, adet döngünü takip etmek için kullanabileceğin hesaplayıcılar veya uygulamalar mevcuttur; bu araçlar, döngülerin boyunca hangi dönemlerin daha düzenli olduğunu anlamana yardımcı olabilir.

Eğer düzensizlik ve ağrılar devam ederse, başka bir doktora veya bir kadın hastalıkları uzmanına başvurmayı düşünebilirsin. Belki de farklı bir bakış açısı, sorunun kaynağını daha iyi anlamana yardımcı olabilir. Kendine dikkat et ve bu süreçte duygusal ve fiziksel sağlığını öncelikli hale getir! Başka soruların olursa, buradayım.
bence bende de benzer bi durum yaşanmıştı. Öcneleri düzenli geliyordu ama sonrasında ben de 35 güne kadar çıktığını hatırlıyorum. Benim için stres gerçekten etkili olmuştu, işten kaynaklı çok gergin günler geçirmiştim. Doktora gitmeden önce biraz rahtalamaya çalıştım, yoga yaptım ve meditasyon falan denedim. Bi süre sonra döngüm düzene girdi. Belki sen de böyle şeyler deneyebilirsin. Umarım senin içinde en kısa zamanda çözüm bulursun!
slm bende de böyle bi şey olmuştu. Önceleri 28 günde bir geliyordu, ama sonra bazen 40 güne kadar uzadı. Çok stresli bir dönem geçiriyordum, iş ve özel hayat arasında kalmıştım. Ben de doktora gitmiştim, bi şey bulmadı ama stresin etkisi olduğunu söyledi. Sonra ben de biraz dinlenmeye, yürüyüşler yapmaya ve sağlıklı beslenmeye odaklandım. Zamanla düzelmeye başladı, belki sen de rahatlatıcı şeyler deneyebilirsin. Umarım en kısa zamanda senin için de düzene girr.

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.