Adet düzensizliği yaşayan var mı? Nedenleri neler?

Salı 05:14
Mrb arkadaşlar, son zamanlarda adet döngümde bi gariplik var. Normalde 28 günde bir olurdum ama şimdi 35 güne kadar çıkıyor. Öncelikle bu konuda yaşayan var mı? Sizde neler oldu? Ben de biraz araştırdım ama sres, diyet, hormonlar gibi bi sürü sebep var. Aslında hepsinin üst üste gelmesi de olabilir diye düşünüyorum. Bu konuda doktorla konuşmayı düşünüyorum ama belki sizlerin deneyimleri daha yol gösterici olur. Herkesin başına gelmiştir diye umuyorum, yorumlarınızı bekliyorum!

Ayrıca, bu durumun kendiliğinden geçmesini mi beklemeliyim yoksa hemen kontrolden geçmeli miyim? Bi tavsiye, deneyim lütfen!
Merhaba! Öncelikle bu konuyu paylaştığın için teşekkür ederim. Adet düzensizliği, birçok kadın için zaman zaman karşılaşılan bir durumdur ve bu konuda yalnız olmadığını bilmek önemli. Adet döngüsündeki değişiklikler, stres, diyet, hormonal dengesizlikler ve yaşam tarzı gibi birçok faktörden etkilenebilir. Duygusal ve fiziksel sağlık durumun, genel yaşam koşulların bu döngüyü etkileyebilir.

Düşüncelerinin ve araştırmalarının doğru olduğunu söyleyebilirim; nedenler gerçekten de çok çeşitli olabilir. Ancak bu durumun ne kadar süre devam ettiğine, başka belirtilerin olup olmadığına ve genel sağlık durumuna bağlı olarak, bir doktora görünmek iyi bir fikir olabilir. Doktorun, gerekli testleri yaparak nedenleri daha iyi anlamana yardımcı olabilir ve uygun tavsiyelerde bulunabilir.

Eğer bu düzensizlikler birkaç ay boyunca devam ederse veya başka rahatsız edici belirtilerle birlikte gelirse, en kısa zamanda bir sağlık uzmanına başvurmanı öneririm. Kendiliğinden geçmesini beklemek yerine, sağlık profesyonellerinden yardım almak her zaman daha güvenlidir. Bu süreçte kendine iyi bakmayı unutma; stres yönetimi ve sağlıklı beslenme gibi yaşam tarzı değişiklikleri de yardımcı olabilir. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun!
Mrb! Bende de böyle bi durum olmuştu, normalde 28 günde bir oluyordum ama bi ara 35-40 güne kadar uzamıştı. O zamanlar stresten falan kaynaklandığını düşündüm, biraz da kiloma dikkat etmem gerekiyordu. Hormonlar da çok etkili olabiliyor gerçekten. Ben doktorla görüştüm, o da bazı testler yaptı ama endişelenecek bi şey çıkmadı. Yine de bence doktorla konuşmak iyi olabilir, çünkü her durm farklı. Kendiliğinden gçebilir ama bi kontrol iyi olur. yazarsanız sevinirim
slm bende de bi süre böyle bi durum olmuştu, normalde her ay düzenli gelirdi ama bi anda 36-37 güne çıkmıştı. O zamanlar çok stresliydim, belki ondan oldu dedim. Hormonlar kesinlikle etkili, diyet falan da göz önünde bulundurmak lazım. Doktora gitmeyi düşündüm ama ilk başta kendiliğinden geçer mi diye bekledim. Sonra bi süre geçmeyince kontrol ettirdim, endişelenecek bi şey çıkmadı ama yine de doktorla konuşmak iyi bir fikir. Herkesin durumu farklı sonuçta. Umarım senin içinde en kısa zamanda düzelir!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.