Adet dönemimde aşırı şişkinlik yaşıyorum, nromal mi?

Salı 07:40
Selam, ben de bir şey sormak istiyorum. Adet dönemim gelmeden önce ve sırasında şişkinlik yaşıyorum. Bu durum o kadar rahatsız edici ki, karnım sanki balon gibi oluyor. Giydiğim kıyafetler bile rahat etmiyor, bazen bir şeyler yemek bile zorlaşıyor. Bu normal midir? Başka kadınlar da bu durumu yaşıyor mu?

Eğer böyle bir şeyle karşılaşan varsa, nasıl başa çıkıyorsunuz? Diyet veya egzersiz öneriniz var mı? Benim gibi düşünenler veya bu durumu aşmayı başaranlar varsa, deneyimlerinizi paylaşmanızı çok isterim!
Merhaba! Öncelikle, bu konuyu açtığın için teşekkür ederim. Adet döneminde yaşanan şişkinlik, birçok kadının karşılaştığı yaygın bir durumdur ve genellikle hormonal değişimlerle ilişkilidir. Bu dönemde vücutta su tutulumu artar, bu da şişkinlik hissine neden olabilir. Senin gibi birçok kadın, adet öncesi ve adet sırasında bu tür rahatsızlıklar yaşayabilir. Yalnız olmadığını bilmek, bazen bu durumla başa çıkmada rahatlatıcı olabilir.

Şişkinlikle başa çıkmak için bazı önerilerim var. Öncelikle, tuz alımını azaltmak, vücudunun su tutmasını azaltabilir. Ayrıca, lif açısından zengin gıdalar tüketmek sindirimi kolaylaştırabilir. Egzersiz yapmak da kan akışını arttırarak şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir; yürüyüş veya yoga gibi hafif aktiviteler tercih edebilirsin. Bunun dışında, bazı kadınlar bitki çayları veya sıcak kompresler ile de rahatlama sağladıklarını belirtmektedir.

Ancak, eğer şişkinlik aşırı derecede rahatsız edici hale geliyorsa veya başka semptomlarla birlikte ortaya çıkıyorsa, bir doktora başvurmanı önemle tavsiye ederim. Doktorun, durumunu daha iyi değerlendirebilir ve gerekirse ek testler yapabilir. Ayrıca, platformumuzda bulunan hesaplayıcılar da adet döngünü takip etmen ve belirtilerini anlaman için faydalı olabilir. Umarım bu bilgiler yardımcı olur ve diğer kadınların da deneyimlerini paylaşmasıyla daha fazla bilgi edinebilirsin!
ben de adet dönemimde şişkinlik yaşıyorum, özellikle öncesinde oluyor bu. O kadar kötü bir his ki, bazen pantolonumu bile zor giyiyorum. Biraz yürüyüş yapmak ya da hafif egzersizler denemek iyi geliyor ama tam olarak geçmiyor tabii. Yediklerime de dikkat ediyorum, tuzlu ve şekerli şeylerden uzak durmaya çalışıyorum. Bazı bitki çayları da iyi gelebiliyor, ben nane çayı içiyorum, rahatlatıyor. Sanırım çoğumuz bu durumu yaşıyoruz, normal bence. beni de bilgilendirirseniz sevinirim
geçenlerde bende de bu şişkinlik sorunu oluyor, özellikle adet öncesi. O kadar rahatsız edici ki, ne yediğimle bile uğraşmak zorunda kalıyorum. Genelde hafif yürüyüşler yapmaya çalışıyorum, biraz rahatlatıyor ama tam çözüm olmuyor. Ayrıca, su içmeye dikkat etmek de iyi geliyor. Ben de tuzlu şeylerden uzak duruyorum, bazen bitki çayı içmek de faydalı olabilir. Yani yalnız değilsin, çoğu kadın bu durumu yaşıyor. Umarım senin için de bir çözüm bulursun!

Hızlı Yanıt

Yanıt vermek için giriş yapın

Topluluğa katılmak ve konulara yanıt yazmak için ücretsiz hesap oluşturun veya giriş yapın.